2018. június elsején az Impact Hub adott otthont projekt záró rendezvényünknek, ami egyben egy kibővített mentortalálkozó is volt. Az eseményre ugyanis nem csak a mentorok és a mentoráltak voltak hivatalosak, hanem minden AfroMag résztvevő, a szakmai gyakorlati és önkéntes helyek képviselői is. Az esemény zenés nyitánnyal indult, az AfroMag résztvevők néhány tagjából álló gospel kórus csodás dalaival kápráztatott el minket.

Ezután a projekt szakmai vezetője Takács Emőke ,,Projekteredmények számokban” című előadása következett. Emőke összegezte az elmúlt másfél év történéseit, tevékenységeit és az AfroMag résztvevőkről készült rövid statisztikát is ismertette.

A következő program a  mentoráltak kerekasztal beszélgetése volt. A 15 mentorált, akik a projekt által nyújtott, plusz szolgáltatásokban is részesülhettek, meséltek arról, hogy mit adott nekik ez az időszak. Többek között megosztották a magyarországi szakmai gyakorlati helyeinken szerzett tapasztalataikat, önkéntességgel szerzett élményeiket és kifejezték hálájukat mentoraik és az AfroMag csapat felé. A mentoráltak után a mentorok következtek, akik a mentorálás során szerzett tapasztalataikat, gondolataikat osztották meg. A moderált beszélgetést Mező Ágnes coachunk vezette.

Nem feledkeztünk meg az AfroMag projekt többi résztvevőjéről sem, akik szintén részesültek a munkaerő-piaci integrációt segítő tréningekben és önkéntesként is kipróbálták magukat több szervezetnél az ország több pontján is. Aktív és kitartó munkájukat névre szóló oklevéllel és ajándékutalvánnyal jutalmaztuk. Az esemény végén a gospel csapat meglepett minket AfroMag című szerzeményével, ezt is elénekelték nekünk. A mi meglepetésünk pedig egy hatalmas csokoládétorta volt. Az eseményt kötetlen beszélgetés zárta.

Büszkék vagyunk Rátok és köszönjük a közös munkát! Szuper közösségé vált az AfroMag csapat. Szeretnénk mi is visszajelzést kapni Tőled! Töltsd ki elégedettség mérő kérdőívünket, hogy ezáltal lehetőségünk legyen fejlődni.