Álláskereséshez

Coach szakértőnk által összeállított segédlet az álláskeresés csatornáiról elérhető itt.

Hogyan kezdj neki az álláskeresésnek?

Mielőtt elkezdenéd: Gyűjtsd össze az összes fontos információt az eddigi munka tapasztalatodról, tanulmányaidról, esetleges önkéntes feladataidról. Listázd azokat a képességeidet, amelyek előnyödre válhatnak majd.

Kezdésnek:

Alkoss egy táblázatot, ami a következőket tartalmazza:

  1. Minden amit tudsz
  2. Minden amiről azt gondolod, hogy tudhatod
  3. Minden amit nem tudsz

Pl: 1. Tudom, hogy, Magyarországon szeretnék dolgozni. 2. Azt gondolom, hogy az informatikai szektorban. 3. Nem tudom, hogy melyik cégnél van betöltetlen pozíció jelenleg.

Mit tegyél ahhoz, hogy felvegyenek?

Legyél kitartó: néhány nappal a jelentkezésed leadása után nyugodtan kérdezz rá arra, hogy eljutott e az illetékesnek, ha nem kaptál visszajelzést.

Ne állj le: A lehető legtöbb helyre add be a jelentkezésed, akár több munkakörre is. Minél több helyre jelentkezel, annál nagyobb esélyeid lesznek.

Legyél rugalmas: Azok a pályázók, akik csak néhány időpontban érnek rá, sokkal kevésbé kapnak munkát, mint azok, akiknek rugalmas időbeosztásuk van.

Célozd meg azt, amit szeretnél!

 

Keress olyan vállalatokat, cégeket, szervezeteket, ahol szívesen dolgoznál és folyamatoson figyeld a pályázati lehetőségeket.

  1. Tervezd meg a digitális profilodat.
  2. Készíts önéletrajz és motivációs levél terveket.
  3. Közösségi Média: Rendkívül ügyelj arra, hogy milyen képet festesz magadról a közösségi médiában. Sok vállalat és munkaerő-toborzó keresi meg a tehetségeket a különböző oldalakon keresztül.

 

Tisztítsd meg és turbózd fel a profilod!

A kiadvány tartalmában foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá, az Európai Bizottság és a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé az ebben foglaltakért.